Priprema je vrlo jednostavna, a od smese ćete dobiti 18 do 20 palačinki pa će i broj slojeva biti prilično impresivan foto: Fuzzbones / Alamy / Profimedia Za fil 8 velikih žumanaca 55 g kukuruznog skroba ½ kafene kašičice soli 200 g šećera 945 ml punomasnog mleka 55 g maslaca, iseckanog na kockice, sobne temperature 4 kašičice ekstrakta vanile 475 ml slatke pavlake Za palačinke 710 ml punomasnog mleka 3 velika jaja, umućena 240 g višenamenskog brašna 1 kašičica soli 1 čajna kašičica ekstrakta vanile 3/4 kašičice praška za pecivo 115 g maslaca, otopljenog, plus za tiganj Za ukras 240 ml slatke pavlake 3 kašike šećera u prahu 1 kašičica ekstrakta vanile 500 - 800 g bobičastog voća (malina, jagoda, borovnica, kupina…) Torta od palačinakafoto: Zoonar/Anton Dobrea, Zoonar GmbH / Alamy / Profimedia U velikoj vatrostalnoj posudi umutite žumanca, kukuruzni skrob, so i 1/2 šoljice šećera.