Potrebno je: 2 jaja 350 g šećera 200 ml ulja 110 g kiselog mleka 100 ml mleka 300 g brašna 1 kašičica praška za pecivo 10 g vanilin šećera oko 500 g smrznutih malina Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, kiselo mleko, mleko, vanilin šećer i na kraju lagano umešajte brašno. Sipajte pripremljenu masu u pleh, pa odozgo rasporediti maline.
Kada su tikvice u sezoni, domaćice znaju: vreme je za brza, ukusna i hranljiva jela koja ne traže mnogo truda, a pružaju maksimum ukusa.
Potrebno je: Za biskvit 3 jaja 3 kašike šećera 5 kašika brašna 1 kašika mlevenog keksa 50 ml ulja 200 ml kiselog mleka 1 prašak za peciva I još: 2 pudinga od slatke pavlake 50 g maslaca 4 kašike šećera 500 ml mleka Jaje umutite sa šećerom, pa dodajte brašno s praškom za pecivo, mleveni keks, ulje i kiselo mleko.
Potrebno je: 300 g glatkog brašna 1 jaje 50 ml vode 50 ml sirćeta 50 ml ulja prstohvat soli 100 g prezli malo maslaca 1 kg borovnica kristal šećer vanilin šećer malo ulja šećer u prahu U šerpici zagrejte vodu, sirće, ulje i so. Kada postane mlako, po malo dodavati u prethodno umućeno jaje, te takođe postepeno dodavati brašno. Umesite testo, pa formirajte kuglu, prekrijte činijom i pustite da odstoji barem 60 do 120 minuta.