Posna rozen torta od čokolade 1 pakovanje rozen kora 400 g šećera 300 ml vode 250 g margarina 150 g čokolade 200 g mlevenih oraha 200 g mlevenog posnog keksa (ili nekog drudog) 2 pomorandže 150 g čokolade za kuvanje 2 kašike ulja Pomorandže zamrznuti, pa sitno narendati.
Kuvati šećer i vodu oko 5 minuta od kada provri, zatim skloniti sa šporeta i dodati margarin i čokoladu.
Naprave se brzo, a pojedu odmah.
Nema ko vam neće tražiti recept. Trpeza
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane. Trpeza
Najbolje je da ga poslužite dok je na sobnoj temperaturi, uz sladoled ili šlag.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije. Novosti
Poslednje su krem bananice koje treba umutiti sa trećim delom pavlake, te ukrasiti vrh torte.
Prijatno! Sd
Služite sa šećerom u prahu ili šlagom i bobicama.
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti. Trpeza
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.
Naprave se brzo, a pojedu odmah. Trpeza
Вести дана, кратко и јасно, сваки дан у твом инбоксу.
Premažite ih vodom i pospite semenkama.
Pecite pogačice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Novosti
Dodajte prstohvat soli i prašak za pecivo.
Postepeno dodajte brašno i mesite rukom dok ne dobijete mekano, glatko testo koje se ne lepi. Sd
Završeni kolač možete servirati i hladan, a ako želite, možete ga poslužiti s malo meda ili seckanim orasima.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije. Informer
200 g piškota 100 ml mleka za prelivanje piškota 3 kesice pudinga bez kuvanja 400 g jagoda 900 ml hladnog mleka 100 g šlaga 100 ml hladne vode Pudinge bez kuvanja umutiti sa 900 ml mleka po uputstvu sa kesice.
Ukoliko puding koji ste vi kupili ne sadrži šećer, dodajte ga. Piškote složiti u vatrostalnu posudu i preliti sa malo mleka, pa preko njih rasporediti polovinu fila, pa polovinu jagoda. Sd
200 ml mleka200 ml vode3 kašike šećera10 g suvog kvascabelance70 ml ulja760 g brašnakašičica soli100 g putera (može i margarin) žumance za premazivanjesusam za posipanje U posudu sipajte toplo mleko, vodu, šećer, kvasac, belance, ulje i promešajte.
Pridružite brašno, so i zamesite meko i glatko testo. Sd
Samo razvučete lopticu i zarolate, mislim da ne može lakše. I još jedna caka, ako merite loptice, čak i svaka kiflica može da vam bude ista, što verujem da je važno, a ako ste početnik, to će vam dati dodatnu motivaciju kada nakon pečenja vidite kiflice kao u pekari.
Koje je najbrže jelo koje ste spremili? Trpeza
Možete rukom da umesite.
Testo treba da bude glatko. Trpeza
Urmašice ređati u tanko podmazanu tepsiju ili pleh.
Urmašice peći 20 minuta na 180-200'C dok ne porumene. Sd
Prvi deo 300 g šlag krema 150 ml mleko 2 kašike šećera u prahu 180 g kisele pavlake 300 g mlevenog plazma keksa Drugi deo 300 g šlag krema 150 ml mleka 2 kašike šećera u prahu 180 g kisele pavlake 300 gr maline 300 g napolitanke (vafl sa čokoladom) Treći deo 300 g šlag krema 360 gr karamelizovanog kondenzovano mleka 300 g mlevenog oraha Za posipanje 100 gr mlevenog oraha 30 g čokoladnih mrvica Trista grama šlag krema stavite u jednu posudu, možete ga umutiti sa mlekom ili mineralnom vodom.
Kada umutite šlag krem sa 150 mililitara mleka, dodajete 200 grama kisele pavlake i 2 kašike šećera u prahu. Sd
Banane oljuštite, izgnječite i dodajte smesi od jaja i margarina, pa ručno promešajte.
Brašno, sodu bikarbonu i so rukama pomešajte i, takođe ručno, sjedinite sa smesom od jaja. Novosti
Kolač završiti šlagom.
Odložiti da se dobro ohladi i stegne. Sd
Priuštite svojoj porodici sladak užitak u zamenu za ulog od 15 minuta vremena.
kore za oblandu500 ml mleka300 g šećera200 g čokolade200 g maslaca200 g mlevenih oraha400 grama keksa U šerpu sipajte mleko i šećer, zagrejte uz neprestano mešanje. Sd
Naravno, da može isto testo i u drugim kalupima samo treba probati.
Ovaj još uvek funkcioniše i to na šporetu na plin. Trpeza
Brzo i lako se pripreme, samo pratite uputstva na videu i u tekstu. Sd
Možete ga praviti sa svežim ili kompot kajsijama u oba slučaja uspeva i nestaje dok trepnete.
3 jajeta 150 g šećera 1 vanilin šećer 100 ml ulja 200 ml jogurta 120 g griza 100 g brašna 1 prašak za pecivo Prstohvat soli 10 - 12 svežih kajsija, prepolovljenih Šećer u prahu za posipanje Foto: Shuterstock U činiji penasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli. Informer
Ukusi se harmonično povezuju, a tekstura postaje savršena.
Služite je uz ruski čaj s limunom ili espresso – ukus detinjstva, bezvremen i topao. Sd
Izblendati maline pa kroz sito provući i staviti u šerpicu sa pola soka limuna želatin masom od 36g (30g voda i 6g želatina) i 60g šećera.
Prokuvati i staviti da se hladi. Superzena
Ovi uštipci pripremaju se za svega 5 minuta i potrebna su vam samo 4 sastojka koje sigurno već imate u kuhinji.
Bez kvasca, čekanja i komplikovanog mešenja – idealan su izbor za brz i ukusan doručak. Ako želite doručak koji će svi obožavati, a koji je gotov dok trepnete, stari recept za uštipke je pravo rešenje. Sd
Ostatak mleka stavite da proključa, pa sipajte puding.
Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Sd
Žumanca dodajte sasvim polako, najbolje špatulom.
Pleh obložite papirom za pečenje pa kašikom smesu stavljati na pleh. Sd
Ogromna, tamna, bogata čokoladna torta stoji pred njim kao groteskni izazov, sredstvo kažnjavanja i poniženja.
Ali ono što počinje kao mučenje pretvara se u trijumf pobune. Blic
Idealni su za iznenadne posete, ili kao brzi užitak kad želite nešto slatko.
Vanilice su tradicionalni kolač koji nas podseća na tople trenutke s porodicom i prijateljima, a ovaj recept donosi savršen spoj klasične tradicije i modernih sastojaka. Sd
Ipak, jedina mana mu je kaloričnost, te sama pomisao na nabacivanje kilograma ume da nas odvrati od ove poslastice.
Mi vam donosimo recept za DOMAĆI SLADOLED, koji ćete konzumirati bez imalo griže savesti. Sd
Savet plus: Za čuvanje, stavite makaronse u hermetički zatvorenu posudu i u zamrzivač na 1 do 2 dana.
Kada budete hteli da ih jedete, izvadite ih i ostavite da se odmrznu na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Novosti
Prvo dobro izgnječite jagode, pa šlag umutite sa mlekom i jogurtom.
Podelite smesu na dva dela. Sd
IDEALNI su za svečane prilike, rođendane, ili kao sofisticirani desert uz popodnevnu kafu. Novosti
Potrebni sastojci: - 3 jabuke - 3 jaja - 150 grama šećera - 200 grama brašna - 100 mililitara ulja - Jedna kesica praška za pecivo - Jedna kafena kašika cimeta - Vanilin šećer Način pripreme U većoj posudi umutite jaja sa šećerom, dok smesa ne postane svetla i penasta.
Zatim dodajte ulje i lagano umešajte prosejano brašno zajedno sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Sd
Neka ova torta ukrasi vašu trpezu i unese toplinu u vaš dom, baš kao što je unela u mnoge domove generacija pre nas.
Vasina torta je prava kraljica starinskih poslastica koja već više od jednog veka zauzima posebno mesto na slavskim trpezama, rođendanskim proslavama i drugim važnim događajima u Srbiji. Espreso
Ovi uštipci pripremaju se za svega 5 minuta i potrebna su vam samo 4 sastojka koje sigurno već imate u kuhinji. Sd
Predstavljamo vam recept za izuzetno hrskavu i sočnu u isto vreme, prelivenu pitu od višanja.
Lisnate kore natapaju se u fil od vanile. Sd
Nina je pravila kanole od kadaifa, punjenih pistać kremom sa crnom čokoladom i gelom od malina.
Još jedan recept iz MasterChefa koji će vas ukusom sigurno osvojiti. Superzena
Apsolutno može, neće se mnogo promeniti kada su kiflice u pitanju, ali treba da imamo na umu da budemo umereni kada koristimo margarin jer svi znamo koliko je štetan po naše zdravlje, ja uvek savetujem puter, ali opet možete i da zamenite.
Da li je teško napraviti kiflice? Trpeza
Ohladi 10–15 minuta, a zatim posluži mlako ili hladno.
Po želji pospi šećerom u prahu ili dodaj malo meda. Informer
Nina je pravila kanole od kadaifa, punjenih pistać kremom sa crnom čokoladom i gelom od malina. Superzena
Uzeti koru, pa zaliti sa 2,5 dl čokladnog mleka, preko staviti fil sa plazmom, pa preko šlag, staviti sledeću koru zaliti sa 2,5 dl čokoladnog mleka - fil od plazme - šlag - koricu zaliti sa 2,5 dl mleka, ponovo fil, pa ponovo šlag.
Dekorisati po želji. Sd
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale. Trpeza
Zatim dodajte drugu podmazanu koru i tako sve dok ne utrošite kore.
Ostatak putera ili margarina prelijte preko kora. Sd
Najbrža torta koju možete zamisliti sada je pred vama.
Idealna je za iznenadne, nenajavljene goste i zgusnut raspored zauzetih domaćina odnosno domaćica. Sd
IDEALNI su za svečane prilike, rođendane, ili kao sofisticirani desert uz popodnevnu kafu.
Foto: Profimedia Ovi prelepi ekleri punjeni kremom od vanile i svežim malinama predstavljaju savršeni spoj nežnog testa, bogatog fila i svežine voća. Sastojci: Za testo: * Voda 125 m * Mleko 125 ml * Maslac 100 g * So prstohvat * Šećer 1 kašičica * Brašno 150 g * Jaja 4 Za krem: * Mleko 500 ml * Žumanca 4 * Šećer 100 g * Kukuruzni skrob (gustin) 40 g * Ekstrakt vanile 1 kašičica * Slatka pavlaka 250 ml * Sveže maline po želji Za ružičasti preliv: * Šećer u prahu 100 g * Crvena prehrambena boja nekoliko kapi * Voda malo Priprema: U šerpi pomešajte vodu, mleko, maslac, so i šećer, pa zagrevajte dok se maslac ne otopi i smesa počne da ključa. Sklonite šerpu sa vatre i dodajte brašno odjednom, brzo mešajući dok smesa ne postane kompaktna i dok se ne odvoji od ivica šerpe. Novosti
Ukoliko puding koji ste vi kupili ne sadrži šećer, dodajte ga. Piškote složiti u vatrostalnu posudu i preliti sa malo mleka, pa preko njih rasporediti polovinu fila, pa polovinu jagoda.
Ponovo rasporediti piškote, fil, pa jagode. Sd
Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa ravnomerno rasporedite.
Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite, a zatim smanjite temperaturu na 177 stepeni i pecite još 25-30 minuta. Trpeza
Krema treba da bude okrenut ka šlagu.
Sa ostatkom crnog fila premažite celu tortu i dekorišite preostalim šlagom. Sd
Potrebno je: 3 jaja 100 gr šećera 7 kašika brašna 2 kašike griza prašak za pecivo 50 gr suvog groždja 50 ml. ulja 200 ml. jogurta korica limuna Još treba: 250 gr sira neslanog mladog 70-100 ml. slatke pavlake puna kašika kisele pavlake vanilin šećer 2 kašike prah šećera Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno griz i prašak za pecivo prosejan.
Dodati suvo grožđe, koricu limuna. Informer
Za testo: Griz 200 gr Pšenično meko brašno 100 g Voda 600 ml Sunokretovo ulje supena kašika Za kremu: Pečeni pistać 100 g ( najbolje prokuvati, pa prosušiti i tako koristiti) Bela čokolada 100 g Sveži listovi nane 4 kom Šećer u prahu 4 supene kašike Pečeni kadaif 20 g So prstohvat PrintScreen/ TV Prva Video Za oblaganje gomboca: Grupo samleven pečeni pistaći 100 g Šećer kristal 2 supene kašike Kadaif 20 g Za kuli od maline: Maline 100 g Šećer kristal 50 g Voda 3 supene kašike Staviti vodu za testo dodati ulje, kada proključa, skloniti sa vatre, ubaciti sve suve sastojke i mešati snašno vratiti na laganu vatru, dok se ne dobije testo teksture slično plastelinu.
Printscreen/TV Prva Ostaviti sa strane. Superzena
Preko stavite plazmu koju ste umočili u sojino mleko, zatim sipajte ceo beli fil, pa šlag.
Drugu koru premažite sa posnim kremom i stavite preko šlaga. Sd
Ova poslastica mnoge podseća na detinjstvo i niko joj ne može odoleti. Sd
Miris tek pečenog koha, prelivanje toplim mlekom i njegovo nežno upijanje u zlatnu koru čine ovu poslasticu malim čudom domaće kuhinje.
5 jaja - 5 kašika brašna - 5 kašika griza - 5 kašika šećera - 1 kesica vanilin šećera - oko 800 ml mleka Način pripreme Belanca umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Sd
Ovaj domaći sladoled od čokolade i banane pravi se od samo pet sastojaka, bez šećera, bez glutena i bez kuvanja.
Kremast, osvežavajuć i gotov za svega nekoliko minuta. Sd
Pospite i seme po želji, čija ili susam.
Pokrijte krpom i ostavite da pogača nadođe. Zagrejte rernu na 200 stepeni i čim ubacite pogaču smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 30 minuta. Sd
(za 2 porcije) 500 ml mleka 4 kašike griza (pšenični) 2–3 kašike šećera (po ukusu) 1 kašičica vanilin šećera ili par kapi ekstrakta vanile 100–150 g svežih ili smrznutih malina Prstohvat soli Po želji: malo maslaca, med ili šećer u prahu za posipanje Foto: Shutterstock Zagrej mleko u šerpici zajedno sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
Mešaj da se šećer otopi. Informer
Sa istim sastojcima napravite još jednu koru.
U malo mleka sipajte puding i gustin, pa promešajte. Sd
Poređajte kiflice na pleh obložen papirom za pečenje.
Premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom ako želite. Sd
Dodajte jedno po jedno jaje i mikserom sjedinite masu.
Banane oljuštite, izgnječite i dodajte smesi od jaja i margarina, pa ručno promešajte. Novosti
Piškote složiti u vatrostalnu posudu i preliti sa malo mleka, pa preko njih rasporesiti polovinu fila, pa polovinu jagoda.
*Ako sa odlučite da napravite fil sa pudingom koji se kuva dodajte šećer po ukusu. Sd
Ali ono što počinje kao mučenje pretvara se u trijumf pobune.
Uz svaki zalogaj, podršku okupljenih đaka i odlučnost u očima, Brus uspeva ono što deluje nemoguće – da izdrži do kraja i pretvori tortu u oružje otpora protiv zastrašujućeg autoriteta. Blic
Foto: Profimedia Ovi prelepi ekleri punjeni kremom od vanile i svežim malinama predstavljaju savršeni spoj nežnog testa, bogatog fila i svežine voća. Sastojci: Za testo: * Voda 125 m * Mleko 125 ml * Maslac 100 g * So prstohvat * Šećer 1 kašičica * Brašno 150 g * Jaja 4 Za krem: * Mleko 500 ml * Žumanca 4 * Šećer 100 g * Kukuruzni skrob (gustin) 40 g * Ekstrakt vanile 1 kašičica * Slatka pavlaka 250 ml * Sveže maline po želji Za ružičasti preliv: * Šećer u prahu 100 g * Crvena prehrambena boja nekoliko kapi * Voda malo Priprema: U šerpi pomešajte vodu, mleko, maslac, so i šećer, pa zagrevajte dok se maslac ne otopi i smesa počne da ključa. Sklonite šerpu sa vatre i dodajte brašno odjednom, brzo mešajući dok smesa ne postane kompaktna i dok se ne odvoji od ivica šerpe.
Vratite šerpu na srednju vatru i nastavite mešanje još 1-2 minuta da se testo malo isuši. Prebacite testo u posudu za mućenje i ostavite da se malo ohladi. Novosti
Dodajte kukuruzni skrob i ekstrakt vanile.
Polako sipajte vrelo mleko preko smese sa žumancima, neprestano mešajući. Vratite smesu u šerpu i kuvajte na srednjoj vatri, neprestano mešajući, dok se krema ne zgusne. Novosti
Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Trpeza
Gotove su za svega 15 minuta, a mekoćom i ukusom osvajaju i one najizbirljivije.
Idealne su za doručak, užinu ili posluženje uz jogurt ili čaj. U nastavku pročitajte koji su to čarobni sastojci i kako se prave ove najmekše pogačice koje su oduševile i bake i decu! Sd
Ako želite brzo i lako pripremiti sitne kolačiće koji osvajaju sve – ovaj recept je za vas!
Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša. Međutim, dešava se da se knedle za supu raspadaju ili su tvrde, ili pak gnjecave.
SOČNE i slasne, uz šolju jogurta savršene za doručak. Foto: Printskrin Youtube/ ketoserts/Profimedia Ne propustite da napravite ove ukusne zdrave pogačice.
Iskoristite sezonu jagoda da napravite poslasticu od ovog ukusnog voća i imaćete idealan desert za goste.
Svakom pripadniku Zodijaka u skladu sa njihovim vrlinama i manama može se dodeliti određena rasa psa.
SAZNAJTE šta šta vas u nedelju 15. juna očekuje na poslu, u ljubavi, na zdravstvenom planu, u domu i porodici, kako ćete se slagati sa prijateljima...
Nedeljni horoskop od 16. do 22. juna 2025.
Vernost nije samo pitanje odanosti partneru, već i spremnosti da ostanemo prisutni, pouzdani i emocionalno dostupni čak i u najtežim trenucima.
Foto: Printscreen/Youtube/domashnakuhniasdani Ova večera munjevitom brzinom skida salo!
Prema izveštaju Pesticide Action Network UK (Pan UK), Ženske ekološke mreže (Women’s Environmental Network) i Pesticide Collaboration, u menstrualnim proizvodima pronađeni su tragovi glifosata, pesticida povezanog s rakom, i to u vrlo visokim koncentracijama.Autori izveštaja izražavaju zabrinutost jer se hemikalije koje se apsorbuju kroz ženski polni organ upijaju u krvotok, zaobilazeći pritom telesne mehanizme detoksikacije.
Ako imate poteškoća sa gubitkom kilograma, lako je upasti u mračnu zečju rupu neobičnih trendova u ishrani.
Nizak krvni pritisak može nastati iz različitih razloga, a velika vrućina dodatno utiče na njegovo snižavanje.
Gost koji želi da podigne 200 evra na kraju plati 240.
Neki evropski gradovi rade na privlačenju više preduzetnika nižim porezima ili stvaranjem boljih uslova za digitalne nomade u nadi da će to postati njihov novi dom, dok drugi gradovi nude kuće za evro kako bi privukli zainteresovane.Jedan od gradova koji pokušava da učini sve što može kako bi privukao mlade ljude da se tamo presele je grad Vareze.
Za razliku od ranijih pravila, danas se ovaj dodatak obračunava isključivo za godine radnog staža provedene kod poslednjeg ili povezanog poslodavca, a ne za celokupno radno iskustvo, prenosi Kurir.
Na društvenim mrežama postoji popularna kućna tehnika koja obećava zadovoljavajuće rezultate i koristi sastojak prisutan u svakoj kuhinji: so. Prema izveštajima ljudi koji su je testirali, kada se pravilno koristi, so može pomoći u uklanjanju malih blokada izazvanih organskim otpadom.
Stolice i stolovi koji su cele zime stajali u podrumu ili garaži su verovatno puni prašine i raznih fleka, posebno ako ih niste obmotali najlonom.
Jedna mlada žena je uživala na brodu i, iako su bili vrući letnji dani, vetar je davao prijatan utisak, ali...
Rđa na slavini može je ozbiljno oštetiti i narušiti izgled vašeg enterijera.