Redovno konzumiranje breskvi može doprineti pravilnijoj i zdravijoj probavi.Smanjuju upaluHronične upale povezane su s brojnim bolestima, a breskve sadrže hranljive materije poput beta-karotena, antocijana, luteina i vitamina C.„Ovi sastojci štite ćelije od oksidativnog stresa, koji je jedan od faktora u razvoju raznih oboljenja“, dodaje ona.Najviše korisnih sastojaka nalazi se u kori breskve, pa se preporučuje da se jedu neoljuštene.Pomažu u snižavanju krvnog pritiskaBreskve su bogate kalijumom, mineralom koji neutrališe štetan efekat natrijuma i opušta krvne sudove.„Uz kalijum, tu su i vitamin C, vlakna i beta-karoten – kombinacija koja može doprineti zdravlju srca, regulaciji pritiska i boljoj ravnoteži holesterola“, ističe nutricionistkinja.Regulišu nivo šećera u krviIako imaju sladak ukus, srednje velika breskva sadrži oko 15 grama ugljenih hidrata – značajno manje od, na primer, jabuke, koja ima oko 25 grama. Danas