Article-cluster size (# of articles)
new weight
old weight
lower/upper
Articles count
Total similarity
Avg. similarity
Total chr length
Sentence # average
Sentence # variation
112
0.00
10.20
50.03/0.00
112.00
11.02
0.10
8628.00
1.00
0.00
All clustering variants
Old ranking - len = 112
166 ■ 0.99/0.01 ■ 12 ■ 169.9
Best clustering variants
166 0.99/0.01 12 169.9
15:00 h 08-Jun-2025
  • Potrebno je: 2 pileća filea 500 g špageta 200 ml pavlake za kuvanje 200 g svežeg spanaća 1 kašičica mlevene paprike 2 čena belog luka 1 kašičica soli 2 kašike putera 4-5 suvih paradajza Meso isecite na filete i začinite paprikom i solju.
  • ◉ ŠPAGETE SA PILETINOM I SPANAĆEM Savršen nedeljni ručak, ukusa koji priča priče
11:30 h 06-Jun-2025
  • Potrebno je: Za testo: 100 ml ulja 200 ml vode 6 punih kašika oštrog brašna T-400 4 cela jaja Za fil: 350 ml mleka 3 cela jaja 3 kašike šećera 250 ml slatke pavlake 3 kašike brašna Za glazuru: 200 g mlečne čokolade 50 g crne čokolade 2–3 kašike mleka ili slatke pavlake U šerpu stavite vodu i ulje da provre.
  • PROFITEROLE Slane sa ruskom salatom ili slatke sa kremom, na vama je da izaberete
11:00 h
  • Otkrijte savršenstvo ukusa sa ovim izdašnim, rastresitim kolačem sa jabukama i šumskim voćem, idealnim za celu porodicu!
  • Bakin recept za kolač sa jabukama i grizom
09:41 h
  • Potrebno je: 400 g mlevenog mešanog mesa 2 glavice luka pola kašičice sode bikarbone pola kašičice bibera Za preliv: 4 jaja 200 ml jogurta 200 ml kisele vode 50 ml ulja pola kašičice soli Rernu zagrejte na 200 stepeni.
  • PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Brza i slasna, a još bolja od bureka, zaboravićete na pekaru
09:30 h
  • Karfiol vam nije baš na listi omiljene hrane, ali I dalje ne odustajete?
  • Pohovani karfiol sa mocarelom i paradajzom: Kaloričan način da zavolite ovo povrće (RECEPT+ VIDEO)
09:00 h
  • Niko ne može da joj odoli.
  • Zaboravite na burek: Ovu domaću gibanicu obožavaju svi, topi se u ustima
07:30 h
  • Punjena paprika jedno je od najomiljenijih jela u mnogim domaćinstvima, posebno zbog bogatog ukusa i jednostavnosti pripreme.
  • Klasični recept za najsočnije punjene paprike: Topli obrok iz rerne zadovoljiće želje svih ukućana
07:00 h
  • Isecite meso na komade, posolite i stavite u šerpu.
  • JAGNJETINA KOJOJ NEĆETE MOĆI DA ODOLITE: Zapečena sa kiselim mlekom
Danas

Potpuno prirodno, jednostavno za pripremu i izuzetno korisno za hidrataciju, ajran ima blago kiselu aromu, tečnu konzistenciju i često se pije rashlađen.Kako se pravi ajran?Za pripremu ajrana potrebna su samo tri sastojka:1 čaša jogurta (najbolje punomasnog ili grčkog tipa, bez dodataka)1 čaša hladne vode (ili po ukusu, zavisno od toga koliko razređen napitak se želi)prstohvat soliPrvo se u većoj čaši ili šejkeru sjedine jogurt i so. Zatim se dodaje voda, uz energično mešanje dok se ne dobije glatka, blago penasta tekstura.

Po želji se može dodati i nekoliko kockica leda ili listić sveže nane za dodatni osvežavajući efekat.Zašto je ajran dobar za organizam?Ajran ne osvežava samo ukusom – njegova prava vrednost leži u tome što:hidrira bolje od obične vode, jer sadrži elektrolite poput natrijuma i kalijumasmiruje stomak i pospešuje varenjepomaže u regulaciji telesne temperaturesadrži probiotike, korisne bakterije koje podržavaju zdravlje creva i imunitetZahvaljujući kombinaciji mlečne kiseline i soli, ajran se pokazuje kao idealno piće za one koji se znoje više nego inače – bilo da je reč o fizičkom radu, treninzima ili jednostavno boravku na suncu.Bonus varijante:Za one koji žele više ukusa, ajran može da se začini na sledeće načine:Ajran sa krastavcem i nanom – rendani krastavac i seckana sveža nana unose notu tzatziki ukusaZačinski ajran – dodaje se prstohvat mlevenog kumina ili suve nanePikantni ajran – malo mlevenog bibera ili kajenskog bibera za one koji vole blagi “kick”Gde se pije ajran?Ajran je izvorno piće turskog porekla, ali je rasprostranjen širom Balkana, Bliskog istoka, Kavkaza i centralne Azije. Danas