U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo recept za zapečene pljeskavice sa povrćem. -400 g ml mesa ( govedina ili junetina) -1 rendani crveni luk -7 kašike prezli -1 jaje -1 kašika ml. paprike -peršun sitno naseckan -so, biber, kim -1 kašika putera -1 luk ( seckan na polumesece) -1 šargarepa ( seckana na štapiće) -1 crvena paprika (seckana na polumesece) -4-5 večih šamšinjona( seckani na kockice) -150 ml neutralne pavlake -150 ml mleka -1 kašika gustina -1 kašika soli 200 g rendane mocarele Sve sastojke za pljeskavice izmešati i sjedinite u kompaktnu smesu.
Odličan prilog ili lagana večera.
AKO želite da pripremite obrok sa piletinom, ovaj recept je jedan od boljih predloga.
Potrebno je: 500 g njoka 100 g svežeg bosiljka 150 g pinjola 2 lista žalfije 2 čena belog luka malo maslinovog ulje 2 kašike vina proseka 50 g ovčijeg sira Izblendajte bosiljak, pinjole, žalfiju, beli luk, izdrobljen ovčiji sir, maslinovo ulje i vino, sve dok ne postane jednolična pasta.