Potrebno je: 1 jaje 10 kašika heljdinog brašna 100 ml mineralne vode 200 ml obične vode 1 prstohvat soli 1 prstohvat praška za pecivo 1 kašika ulja U jednu posudu stavite brašno sa praškom za pecivo, prstohvatom soli, jaje, ulje, mineralnu vodu i običnu vodu.
Potrebno je: Za krem od pomorandže: 370 ml sveže ceđenog soka od pomorandže (oko 3–4 pomorandže) rendana kora od 2 pomorandže 2 jajeta 100 g šećera (ili po ukusu) 20 g kukuruznog skroba (gustina) 12 g želatina mali komadić putera za dodatnu punoću po želji Za vanila fil: 370 ml mleka 2 jajeta 100 g šećera 15 g kukuruznog skroba 12 g želatina vanilin šećer po ukusu U šerpicu stavite sok od pomorandže, pa dodajte rendanu koru i šećer. Jaja penasto umutite, pa ih dodajte u šerpu uz neprestano mešanje.
Danas sa vama delimo nešto neobično – picu u obliku pogače! Sa spolja mekanom i zlatnom korom, a iznutra puna mirisa i ukusa kao prava pica, pica pogača je savršen spoj tradicionalnog i modernog.
Potrebno je: 3 jaja 200 g crne čokolade 100 g maslaca 100 g šećera 2 kašike kakao praha 100 g višanja Rernu zagrejte na 180 stepeni.Otopite čokoladu sa maslacem.