Potrebno je: 4 svinjska karea 1/2 praziluka 300 ml pavlake za kuvanje 3-4 kašičice senfa 2 kašike limunovog soka 1 kašičica brašna Na malo ulja propržite meso koje se premazali senfom sa obe strane, pa izvadite iz tiganja.
U isti tiganj sipajte malo putera, pa kada se istopi dodajte iseckani praziluk i dinstajte par minuta.
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
Kremasta i sočna, za ručak koji se pamti. Trpeza
Savršenog ukusa, ukućani će stajati u redu za još. Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
Svaki zalogaj je raj za nepca. Trpeza
Onda dodajte pasirane paradajze, paradajz pire, origano, bosiljak, so i biber u tiganj s lukom i belim lukom.Kuvajte sos oko 10 do 15 minuta na srednjoj vatri.Prelijte posne njoke sa sosom od paradajza.
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju na prvi zalogaj. Trpeza
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
Samo dodajte salatu ili prilog po želji. Trpeza
Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive. Trpeza
Kikiriki mu dodaje na ukusu.
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu. Trpeza
Вестите на денот, кратко и јасно, секој ден во твојот инбокс.
Kremasta i sočna, za ručak koji se pamti.
Mekani i sočni, za prave sladokusce. Trpeza
Prijatno!
Slasna i sočna, prste da poližete. Trpeza
Pravi se brzo i lako, a ukusa koji priča priče. Svaki zalogaj je raj za nepca.
Slasno jelo u savršenom spoju ukusa. Trpeza
Savršena za doručak ili večeru.
Najbolje služite uz šolju jogurta. Trpeza
(Stil / Žena) Pratite nas i putem iOS i android aplikacije. Novosti
Zatim je ocedite, ali ostavite malo tečnosti u kojoj se kuvala.
Pravi se nikad lakše, a pravi raj za nepca. Trpeza
Priprema nadeva: Dok se tikvice omekšavaju, zagrejte malo ulja u tiganju, pa propržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast.
Dodajte mleveno meso i dinstajte ga, mešajući, dok lepo ne porumeni i razbije se na sitne komadiće. Ukoliko ste sačuvali izdubljene delove tikvica, sada ih sitno naseckajte i dodajte mesu, dinstajte još par minuta. Penzionisani
Onda dodajte crvenu papriku, šargarepu i tikvice u tiganj sa lukom i belim lukom i dinstajte, sve dok povrće dok ne omekša. U tiganj dodajte kuvane njoke, pa promešajte i ostavite da se greje.
Posolite i pobiberite. Trpeza
Slasno jelo u savršenom spoju ukusa.
Služite uz meso ili ribu. Trpeza
Dodajte mleveno meso i dinstajte ga, mešajući, dok lepo ne porumeni i razbije se na sitne komadiće. Ukoliko ste sačuvali izdubljene delove tikvica, sada ih sitno naseckajte i dodajte mesu, dinstajte još par minuta.
Ubacite sitno seckan beli luk ili granule, so, biber, suvi začin i sitno seckan peršun. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi. Penzionisani
Slasna i sočna, prste da poližete.
Različiti sosevi dodaju na ukusu. Trpeza
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
Jednostavno jelo skupog ukusa. Trpeza
Ukusan i zdrav, pravićete stalno.
Kremast i ukusan, predjelo koje se pamti. Trpeza
Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije. Informer
Ravnomerno premažite krem sir po površini kore.
Pomoću krpe ili papira nežno zarolajte koru u roladu. Novosti
U veliku posudu dodajte oceđene tikvice, jaja, brašno, rendani sir, beli luk, peršun, so i biber.
Izmešajte sve dobro dok se ne sjedini. Novosti
Pomešajte grčki jogurt, majonez, beli luk, limunov sok i začine.
Dobro promešajte i ostavite u frižider da se ohladi. Sd
Potrebno je: 3 tikvice, rendane i oceđene 2 jaja 100 g brašna 50 g rendanog kačkavalja 1 čen belog luka, sitno seckan so, biber, peršun po ukusu ulje za prženje Pomešajte rendane tikvice sa jajima, brašnom, sirom, belim lukom i začinima.
Oblikujte pljeskavice i pržite ih na vrelom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe. Sočne i ukusne, prste da poližete. Trpeza
Priprema je jednostavna, a pun vitamina.
Ukusan i zdrav, a priprema je tako jednostavna. Trpeza
Upravo ta kreativnost u pristupu začinima i teksturama čini kinesku kuhinju idealnom za sve koji se hrane na biljnoj osnovi.
Foto: Shutterstock Recept za patlidžan u sosu od belog luka Oko 280 g patlidžana (oko 2 mala patlidžana), isečenog na komade veličine zalogaja 1 kašičica soli 1 kašika kukuruznog skroba Za sos: 1 kašika svetlog soja sosa ili običnog 1 kašika vode 1/2 kašičice tamnog soja sosa 2 kašičice šećera 1 kašičica kukuruznog skroba Za prženje: 2 1/2 kašike kikirikijevog ulja (ili biljnog ulja) 1 kašičica iseckanog đumbira 3 čena belog luka, iseckana Kao prilog: Patlidžan stavite u veliku posudu i prelijte vodom da ga pokrije. Plantbased
Pokrijte folijom i pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Skinite foliju i dopecite još 10-15 minuta. Trpeza
Izlomite hleb na komadiće pa prelijte mlekom.
Mast isecite ns komad, kao i belo meso, pa zajedno sameljite. Trpeza
Dodajte mast i kiselu vodu.
Rukama dobro izradite smesu najmanje 10 minuta dok ne postane lepljiva i ujednačena. Kurir
Dodajte smrznuto povrće u činiju sa mlevenim mesom.
Onda dodajte pripremljena jaja i seckanu mirođiju. Trpeza
Vratite tikvice u rernu zagrejanu na 200°C i pecite ih još 25 do 35 minuta, ili dok meso ne bude potpuno pečeno, a kačkavalj se lepo istopi i dobije zlatno-žutu koricu.
Uživajte u predivnim i sočnim punjenim tikvicama! Espreso
Najvažnije je zapamtiti da mleveno meso nikada ne odmrzavate u vrućoj vodi ili na pultu, jer na taj način meso postaje podložnije bakterijama koje mogu izazvati trovanje hranom.
Iako ponekad vreme ne dopušta ovu metodu, odmrzavanje mlevenog mesa u frižideru smatra se najpouzdanijim. Najzena
Ako ne znate šta biste ukusno napravili, evo ideje. Sd
Viljuškom umutite jaja.
Dodajte smrznuto povrće u činiju sa mlevenim mesom. Trpeza
Kao ljubitelj kineske kuhinje i neko ko često uživa u njenim bogatim ukusima, poželela sam da pronađem recept koji će mi omogućiti da postignem savršenu hrskavost u kombinaciji sa neodoljivim sosom.
Iako mi je omiljeni slatko-ljuto-kiseli sos, ovaj recept za patlidžan u sosu od belog luka me je oduševio svojom jednostavnošću i dubinom ukusa. Plantbased
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
Super užina koja će vam dati energije za ostatak dana. Trpeza
Evo objašnjenja: Svežu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese.
Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre dodavanja u smesu ona se prvo samelje. Novosti
Sipajt smuti u čaše i dekorišite sa kriškom limuna.
Priprema je jednostavna, a pun vitamina. Trpeza
Potrebno je: Za koru 4 jajeta 200 g šećera 1 dl ulja 1 dl vruće vode 250 g brašna prašak za pecivo 1,5 kašika kakaoa Za fil: puding od vanile 350 ml mleka 100 g šećera vanilin šećer 200 g maslaca 100 g kokosovog brašna Za glazuru 100 g čokolade za kuvanje 3 kašike ulja Odvojte žumanca od belanaca.
Osvežava i oduševljava sve koji ga probaju!
Potrebno je: 450 g hleba 6 kašika putera 1 1/2 kašičica sitno seckanog belog luka 1 kašičica mešavine sušenog bosiljka, peršuna i origana 360 g rendanog kačkavalja 2 kašike seckanog peršuna, podeljeno Rernu zagrejte na 190 stepeni.
Naučnici su otkrili drevni recept za hleb u Turskoj — a lokalna pekara koja ga je ponovo napravila sada ne može da isprati potražnju.
Kada napolju temperatura pređe 25 stepeni, kulinarske preferencije se potpuno menjaju.
Gazirana voda poslednjih godina je sve češći izbor onih koji žele osveženje bez šećera i kalorija.
Zamislite ukusnu grčku salatu u omiljenom restoranu: paradajz, krastavci i crni luk čine većinu jela, a komadići feta sira i malo maslinovog ulja doprinose hrskavosti.
Voće, Foto: RINA/Ustupljene fotografije Mnogi odrasli ljudi brinu o očuvanju mišićne mase i zdravlja kostiju kako godine odmiču. Ishrana bogata hranljivim materijama može značajno doprineti očuvanju vitalnosti, a jedno voće privlači sve više pažnje zbog svojih korisnih svojstava – suva šljiva.
veća glavica crnog luka 1 oljušten paradajz isečen na kockice jedno jaje 2-3 čena belog luka, ili granule so, biber, malo peršuna po želji rendan kačkavalj suvi začin Punjene tikvice – priprema: Najpre prepolovite tikvice po dužini i izdubite im sredinu.
Večera je posebno izazovan obrok za smišljanje.
Ako vam treba ideja za ručak koji će nahraniti celu porodicu, a da bude lagan, ukusan i od jednostavnih sastojaka – ovaj paprikaš je pun pogodak!
Već dugo isprobavate razne preparate kako bi suzbili prekomerno znojenje, a ništa vam ne pomaže. Onda ste i dodatno pod još vrećim stresom, a tek kreću velike vrućine.
Nažalost, stvarnost čišćenja je da nikada nije zaista završeno.
Slobodno vreme Jednostavno a efikasno: Evo zašto sipanje soli u sudoperu može biti dobra ideja Evo zašto sipanje soli u sudoperu može biti dobra ideja So je ekološki pogodna alternativa hemijskim sredstvima za čišćenje.
Hoće li žene u Hrvatskoj morati da rade duže! Evo šta ih čeka od naredne godine Hoće li žene u Hrvatskoj morati da rade duže? Evo šta ih čeka od naredne godine: Pravila penzionisanja se menjaju Od 2026.
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Hrvatskoj i korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, da se međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom održavaju u sredu 11. juna 2025.
Šeta penzionerka sa starijim penzionerom, Foto: Eduardo Ripoll Vidal / Alamy / Profimedia Našim penzionerima su saopštene lepe vesti koje se tiču Glasa osiguranika.
PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić.